Shop
Veelgestelde vragen

Waar komt de informatie vandaan?
Hoe er wordt gestemd in de Tweede Kamer is terug te vinden op tweedekamer.nl en via de app 'Debat Direct'. De voor- en tegenargumenten worden gevonden in het verslag van het debat, uit de media en soms via een DM of e-mail naar een politieke partij. 

Is Check je stem onafhankelijk?
Ja. Er zit geen politieke partij, bedrijf of andere organisatie achter Check je stem. Het wordt bijgehouden door mij, Maarten. En ik probeer de keuzes en teksten zo neutraal mogelijk te maken. 

Welke moties komen op Check je stem?
Per maand worden er in de Tweede Kamer op heel veel moties gestemd. Check je stem maakt elke maand een kleine selectie. Deze komen op Instagram en op de motiechecker. Hierbij wordt gekeken naar actualiteit en relevantie. Heb je een tip? Stuur me een DM op Instagram.

Wat is een motie?
Een motie wordt door een Tweede Kamerlid in stemming gebracht. Alle partijen kunnen hier dan over stemmen. Als de meerderheid (76 van de 150) vóór stemt, wordt de motie aangenomen. Vaak voert het kabinet de motie daarna uit. Dit kan snel zijn, maar ook jaren duren. Maar... Het kabinet hoeft de motie niet verplicht uit te voeren. 

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik stem op Check je stem?
Op Instagram en Twitter gebeurt er niets met je gegevens. Op checkjestem.nl worden de antwoorden die je geeft op de motiechecker anoniem opgeslagen. Een aantal technische gegevens worden opgeslagen om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Check je stem

Laatste nieuws 🗞️

Vragen?

Check je stem

Check welke partij het beste bij je past.

Check je stem laat zien hoe er in de Tweede Kamer op moties is gestemd. En tijdens de Europese verkiezingen hoe er in het Europese Parlement gestemd is. Zodat je tijdens de verkiezingen een betere keuze kan maken. 

Laatste Nieuws

© 2023 Check je stem
Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram